Blogg: Karin Svensson Smith
Skugga Skugga Skugga
Skugga


STARTSIDA    OM KARIN    RIKSDAGEN    KOMMUN    DEBATT    VIDEO    PUBLIKATIONER
Karin har skrivit ett kapitel i boken (PM):
Den hållbara stadens utveckling (pdf).
Publicerad 16. marts 2017
Rasmus Ling
Skattepolitisk talesperson Miljöpartiet Karin Svensson Smith
Trafikpolitisk talesperson Miljöpartiet

Utskriftvänlig
Att flyga billigt till Thailand är ingen mänsklig rättighet
Vid en snabb sökning är det i nuläget enkelt att hitta Thailandsresor för 3 000 kronor tur och retur. Det är inte en mänsklig rättighet att flyga så långt till ett så lågt pris.

 Privatbilisten, taxibolaget, bussbolaget och motorcyklisten. Samtliga är med och betalar för sina utsläpp genom klimatskatter som är det mest effektiva sättet att minska klimatpåverkan. Flygbolaget är däremot undantaget klimatbeskattning. Konstigt, tycker vi. Därför ska vi nu införa en flygskatt.Det välkomnas inte av Centerpartiet, vilket Rickard Nordin och Anders Åkesson (C) skrev på Expressen Debatt i går. Nordin och Åkesson som företräder partiet som gärna kallar sig för Alliansens gröna röst vill istället att Sverige ska lägga sig passiva för en seg internationell process och låta bli att ta eget ansvar. Detta samtidigt som flyget fortsätter att öka. Enligt Naturvårdsverket står det internationella flygandet för lika stora utsläpp som alla bilar gör tillsammans, men utan att betala någonting i skatt. LÄS MER: Nationella flygskatten är helt fel väg att gå För oss är det dock självklart att agera på både nationell och internationell nivå. I en tid med värmerekord i Arktis och skenande utsläpp är det hög tid för alla att ta ledarskap i klimatfrågan. Därför kan vi inte längre låta flyget slippa undan att betala för sina klimatutsläpp.Därför kan vi inte längre låta flyget slippa undan.


Vid en snabb sökning är det i nuläget enkelt att hitta Thailandsresor för 3 000 kronor tur och retur. Det är inte en mänsklig rättighet att flyga så långt till ett så lågt pris. I stället inför vi klimatskatt på flyg, som används allra mest av höginkomsttagare. Pengarna använder vi för att sänka skatten för de minsta företagen när de anställer sin första person. Det ger nya jobb istället för ökade utsläpp.Det är politik som gör att vi kan se våra barn i ögonen.Kommentar

Namn:

Kommentar:

 
Skugga Skugga Skugga