Blogg: Karin Svensson Smith
Skugga Skugga Skugga
Skugga


STARTSIDA    OM KARIN    RIKSDAGEN    KOMMUN    DEBATT    VIDEO    PUBLIKATIONER
Karin har skrivit ett kapitel i boken (PM):
Den hållbara stadens utveckling (pdf).
Publicerad 24. juli 2006
Lari-Pitkä-Kangas, kommunfullmäktigekandidat (mp)
Karin Svensson Smith, riksdagsledamot (mp)

Utskriftvänlig
Dålig stil att inte våga debattera trafik
Miljöpartiet har bjudit in moderaterna till en duell om framtidens trafik. De tackar nej. Tål moderaternas trafikpolitik ingen granskning?
I juni bjöd vi in moderaterna på duell om trafiksituationen i Malmö. I en rapport har vi visat att trafiken i Malmö slår på de svagaste barnen, med utsläpp av bland annat marknära ozon och bullernivåer som försvagar barnens hörsel. Därför vill vi begränsa biltrafiken i innerstaden genom att förbättra och bygga ut kollektivtrafiken samt införa miljöstyrande trängselavgifter.
För oss är det viktiga frågor och vi såg fram emot att debattera med moderaterna, som enligt oss står för en helt annan syn på hur Malmö ska utvecklas.
Moderaterna tackade ja, men tyvärr blev debatten inställd, av anledningar vi tagit skulden för. Nu när vi försökt ordna ett nytt datum för duellen så säger moderaterna nej. De lät hälsa att deras "policy" är att inte debattera med miljöpartiet.
Vi tycker att det är jättedålig stil att inte ställa upp. Om moderaterna menar att de ska kunna leda Malmö borde de våga träffa oss och svara på hur Malmö ska bli en stad för människor och barn istället för bilar. Nu har istället kristdemokraternas Rolf Tufvesson tackat ja till att duellera frågorna i augusti. Tur att det finns någon i alliansen som vågar stå upp för deras trafikpolitik.

Kommentar

Namn:

Kommentar:

 
Skugga Skugga Skugga