Blogg: Karin Svensson Smith
Skugga Skugga Skugga
Skugga


STARTSIDA    OM KARIN    RIKSDAGEN    KOMMUN    DEBATT    VIDEO    PUBLIKATIONER
Karin har skrivit ett kapitel i boken (PM):
Den hållbara stadens utveckling (pdf).
Publicerad 5. august 2006
Karin Svensson Smith riksdagsledamot (mp)
Utskriftvänlig
Borgerlig regering inte bra för miljön
Trist att den svenska högern inte har samma omvärlsbevakning som Tories i Storbritanien. De har förstått att miljö ligger i tiden och försöker lansera ?en blå politik för en grön miljö? som en del av sin moderiseringsprocess.
Dela I SkD hävdar Tobias Billström (m) den 28/7 att en borgerlig regering vore bra för miljön. Denna uppfattning delas inte av Svenska Naturskyddsföreningen som granskat de olika partiernas miljöpolitik. Moderaterna fick bottenbetyg både i SNFs granskning och i den granskning som miljöpartiet har gjort. Den nygamla lanseringen av kärnkraften kom samtidigt som Forsmarksreaktorerna stoppats av säkerhetsmässiga skäl. Även om dessa problem skulle kunna lösas saknas lösning på var det radioaktiva avfallet ska förvaras under de 100 000-tals år som behövs. Och hur ska kärnkraften kunna ersätta oljeprodukter där oljeberoendet är som störst - bilar och flyg?

Moderaterna står måhända bakom de miljömål riksdagen inrättat, men är emot alla effektiva åtgärder som leder dit. Miljöpartiet vill ta bort alla subventioner som upprätthåller oljeanvändningen, lägga in miljökostnader i priset på varor och sänka kostnaderna för arbete. I praktiken är grön skatteväxling en marknadsekonomisk metod som gynnar det som är sunt för både miljö och ekonomi. Tories i Storbritanien har förstått att miljö ligger i tiden och försöker lansera ?en blå politik för en grön miljö? som en del av sin moderiseringsprocess. Trist att den svenska högern inte har samma omvärldsbevakning.

Kommentar

Namn:

Kommentar:

 
Skugga Skugga Skugga