Blogg: Karin Svensson Smith
Skugga Skugga Skugga
Skugga


STARTSIDA    OM KARIN    RIKSDAGEN    KOMMUN    DEBATT    VIDEO    PUBLIKATIONER
Karin har skrivit ett kapitel i boken (PM):
Den hållbara stadens utveckling (pdf).
Publicerad 29. november 2006
Karin Svensson Smith, Trafikutskottet
Tina Ehn, Miljö och Jordbruksutskottet
Miljöpartiet de Gröna

Utskriftvänlig
Alla talar om klimatförändringar
Sluta satsa på biltrafik i sådan omfattning som görs, och se till att järnvägar och kollektivtrafiken är det vi lägger pengar på, för framtida kommunikationer
Det är många fina ord, om att vi måste ställa om vår livsstil nu!
Hur vi ska göra, är egentligen inte så svårt. Det svåra är att ta dom obekväma besluten, att sluta satsa på biltrafik i sådan omfattning som görs, och se till att järnvägar och kollektivtrafiken är det vi lägger pengar på, för framtida kommunikationer.
I Bohuslän har vi en järnväg som kallas Bohusbanan, den finns, den är där på plats.
Men den behöver rustas upp, den behöver också ingå i den framtiden som innebär, att vi satsar på att föra över transporter till järnvägen från bilvägen.
Miljöpartiet har hela tiden talat om vikten av att lägga om livsstilen, att flytta transporter över till järnväg, att ta klimathoten på allvar.
Men vår nya regering vill bara göra vissa bitar, i och för sig införa den utmärkta iden med trängselavgifter, men pengarna som kommer ut av detta satsar man i den nya regeringen på bilvägar!!
Där faller all trovärdighet om att miljöfrågor och klimathot är viktigast!
Vår nya minister från Bohuslän har ett tufft uppdrag om hon ska få igenom det som hon nog egentligen har högt på önskelistan att få se en satsning på Bohusbanan, även norrut och för henne hem.

Kommentar

Namn:

Kommentar:

 
Skugga Skugga Skugga