Blogg: Karin Svensson Smith
Skugga Skugga Skugga
Skugga


STARTSIDA    OM KARIN    RIKSDAGEN    KOMMUN    DEBATT    VIDEO    PUBLIKATIONER
Karin har skrivit ett kapitel i boken (PM):
Den hållbara stadens utveckling (pdf).
Publicerad 15. december 2007
Peter Eriksson, språkrör (mp)
Karin Svensson Smith, ledamot riksdagens trafikutskott (mp)

Utskriftvänlig
FN vill få ner utsläppen
Billigare biltrafik minskar inte bilåkandet
Ulf Perbo som är lobbyist för bilbranschen vill i ett svar på vår artikel i GP hävda att han kan finna stöd hos FN:s klimatpanel för sänkta skatter på bilåkandet. Det är ett ganska snyggt försök får man medge, men givetvis i sak helt fel.

Bilismen står idag för en väldigt stor del av utsläppen av växthusgaser. Det FN:s klimatpanel vill är inte att få in en viss mängd pengar på att beskatta dessa, utan det man vill är att få ner utsläppen. Om bilismens utsläpp redan nu är för höga, hur tror bilindustrin att de ska minska om man gör det billigare att köra bil? Inte ens något av de borgerliga partier som innan valet ville göra bilåkandet billigare tror idag på sådana resonemang, även om vissa av dem fortfarande tror att man får färre att åka bil genom att bygga fler motorvägar.

I nästa val kommer väljarna att ge sina politiker i uppdrag att ta krafttag mot klimatförändringarna. Vi kommer då att få se en massa trevliga, snabba nya tågförbindelser och bättre kollektivtrafik i alla städer. Det vi inte kommer att få se är pengar till ökat bilåkande, på den punkten kommer Ulf Perbo och Bil Sweden att få bli besvikna.

Kommentar

Namn:

Kommentar:

 
Skugga Skugga Skugga