Blogg: Karin Svensson Smith
Skugga Skugga Skugga
Skugga


STARTSIDA    OM KARIN    RIKSDAGEN    KOMMUN    DEBATT    VIDEO    PUBLIKATIONER
Karin har skrivit ett kapitel i boken (PM):
Den hållbara stadens utveckling (pdf).
Publicerad 7. februar 2008
KARIN SVENSSON SMITH
trafikpolitisk talesperson
miljöpartiet de gröna

Utskriftvänlig
Det finns hopp om Ådalsbanan
Miljöpartiet är tyvärr ännu det enda parti i Sverige som är berett att göra den satsning på järnvägen som krävs för att ställa om till klimatsmarta resor och transporter.
SVAR på "Varför saknas pengar till Ådalsbanan?", 3 februari

Karin Edlund skriver att miljöpartiet skulle ha varit med och sinkat Ådalsbanan. Inget kunde vara mer felaktigt. Miljöpartiet är det enda parti i Sverige som är berett att göra den satsning på järnvägen som krävs för att ställa om till klimatsmarta resor och transporter. Miljöpartiet har kämpat i decennier för Ådalsbanan. Det går bland annat att läsa våra motioner på riksdagens hemsida.

Att färdigställa Ådalsbanan till Botniabanans öppnande fanns också i Banverkets plan under hela förra mandatperioden. På grund av tvivel på att den nytillträdda borgerliga regeringen skulle skjuta till nödvändiga medel bromsades projektet hos Banverket.

Infrastrukturminister Åsa Thorstensson tycks dock nu ha förstått att en järnväg måste hålla hög standard hela vägen om det ska bli hög kvalitet på trafiken. Därför har arbetet med Ådalsbanan påbörjats igen, och trafiken kan komma upp i full kapacitet 2011.

Kommentar

Namn:

Kommentar:

 
Skugga Skugga Skugga