Blogg: Karin Svensson Smith
Skugga Skugga Skugga
Skugga


STARTSIDA    OM KARIN    RIKSDAGEN    KOMMUN    DEBATT    VIDEO    PUBLIKATIONER
Karin har skrivit ett kapitel i boken (PM):
Den hållbara stadens utveckling (pdf).
Publicerad 4. oktober 2008
Karin Svensson Smith
riksdagsledamot
Miljöpartiet de Gröna

Utskriftvänlig
Trots fler miljöbilar ökar utsläppen
Det krävs politiska beslut som gör det dyrare att använda fossila bränslen kombinerat med enklare och bekvämare kollektivtrafik.
Svar till Lennart Bengtsson "Alla har inte kollektivtrafik" 1/10 Lennart Bengtsson anklagar mig för att genom motionen "Klimat och kollektivtrafik" som lämnades till riksdagen i dagarna vilja göra livet surt för bilister.

Hans invändning gäller särskilt mitt uttalande om att det är lika viktigt att begränsa trafiken som att bygga ut kollektivtrafiken för att komma tillrätta med klimatproblemet.

Trots ett ökat antal miljöbilar och en ökad energieffektivisering i bilarna fortsätter de enorma klimatutsläppen från trafiken att växa.

Orsaken ligger i att det för varje år blir mer trafik på vägarna. Denna trafikökning måste dämpas och då visar samtliga studier i resbeteende att det inte räcker med att bygga ut kollektivtrafiken.

Det sannolika är att vanebilisterna inte ens skulle märka av en kollektivtrafiksatsning utan fortsätta anta att tåget är försenat.

Istället krävs politiska beslut som gör det dyrare att använda fossila bränslen kombinerat med enklare och bekvämare kollektivtrafik.

I dag har vi skatteavdrag som ensidigt gynnar bilismen. Det anser jag varken vara rättvis eller hållbar politik.

Kommentar

Namn:

Kommentar:

 
Skugga Skugga Skugga