Blogg: Karin Svensson Smith
Skugga Skugga Skugga
Skugga


STARTSIDA    OM KARIN    RIKSDAGEN    KOMMUN    DEBATT    VIDEO    PUBLIKATIONER
Karin har skrivit ett kapitel i boken (PM):
Den hållbara stadens utveckling (pdf).
Publicerad 11. maj 2010
Pia Nilsson, riksdagsledamot (S)
Kent Persson, riksdagsledamot (V)
Karin Svensson Smith, riksdagsledamot (MP)

Utskriftvänlig
Fler jobb och mindre klyftor
Den rödgröna budgeten är en ny färdriktning för hela Sverige. Vårt budskap är tydligt: full sysselsättning, välfärd före nya stora skattesänkningar och starka offentliga finanser. Tillsammans presenterar vi en budget för 100 000 nya jobb och utbildningsplatser.
Den rödgröna budgeten är en ny färdriktning för hela Sverige. Vårt budskap är tydligt: full sysselsättning, välfärd före nya stora skattesänkningar och starka offentliga finanser. Tillsammans presenterar vi en budget för 100 000 nya jobb och utbildningsplatser. Det är över 1 000 utbildningsplatser fler till länet. Det betyder att 100 fler personer i Köping kan få chansen att utvecklas och lära nytt för att ta ett av framtidens jobb.

Vi föreslår att arbetsgivaravgiften sänks med 6 miljarder. Det innebär cirka 50 000 kronor för exempelvis Reklamtryckeriet i Köping AB som är ett litet företag med 2-3 anställda. Vi rödgröna vill också höja kvaliteten i välfärden, då det behövs fler lärare i skolan, fler sjuksköterskor i sjukvården och fler fritidspedagoger på fritids. Vi föreslår att kommun- och landstingssektorn tillförs 12 miljarder under 2011 och 2012 varav 17 miljoner går till Köping och 73 miljoner till landstinget. Då kan hot om varsel vändas till arbetsro och fler kan anställas för att utveckla kvaliteten.

Vi tar bort stupstocken i sjukförsäkringen, som innebär att människor utförsäkras avskaffas, och ersättningen höjs till 80 procent hela sjukperioden. Vi går inte med på att ställa sjuka mot friska utan tror på människors vilja att jobba och bidra till samhället. Likaså ska den orättvisa pensionärsskatten försvinna. 329 kronor i sänkt skatt får en pensionär med 12 000 kronor i inkomst. Pension är inget bidrag – utan uppskjuten lön. Vi vill därför sänka skatten för breda pensionärsgrupper.

Sverige tjänar på rättvisa!

Kommentar

Namn:

Kommentar:

 
Skugga Skugga Skugga