Blogg: Karin Svensson Smith
Skugga Skugga Skugga
Skugga


STARTSIDA    OM KARIN    RIKSDAGEN    KOMMUN    DEBATT    VIDEO    PUBLIKATIONER
Karin har skrivit ett kapitel i boken (PM):
Den hållbara stadens utveckling (pdf).
Publicerad 20. juni 2010
Rasmus Ling (mp)
Karin Svensson Smith (mp)

Utskriftvänlig
Gränslös koldioxid
Koldioxiden bryr sig inte om mänskligt konstruerade gränser utan påverkar klimatet på hela vårt klot. Vi har åtta till tio år på oss att bryta kurvan av ökande utsläpp av växthusgaser, och vi måsta lägga allt vårt krut på lösningar som leder oss närmare klimatmålen, inte längre bort från dem.
Svar till Kia Lantz, insändare Ordet 15/6.
Ja, vi skånska miljöpartister engagerar oss i Stockholms trafikproblem eftersom det är våra miljöproblem. Koldioxiden bryr sig inte om mänskligt konstruerade gränser utan påverkar klimatet på hela vårt klot.

Därför anser vi att det i allra högsta grad är vårt ansvar att reagera när regeringen satsar på en sexfilig motorväg som kommer att öka klimatpåverkan.

Vi har åtta till tio år på oss att bryta kurvan av ökande utsläpp av växthusgaser, och vi måsta lägga allt vårt krut på lösningar som leder oss närmare klimatmålen, inte längre bort från dem.

Dessutom är kostnaden för "förbifarten" något som betalas med våra gemensamma skattepengar.

Det gör att frågan om "förbifarten" inte endast är en fråga för de som bor i Stockholms innerstad, utan i allra högsta grad för alla oss som bor utanför Stockholm.

Kommentar

Namn:

Kommentar:

 
Skugga Skugga Skugga