Blogg: Karin Svensson Smith
Skugga Skugga Skugga
Skugga


STARTSIDA    OM KARIN    RIKSDAGEN    KOMMUN    DEBATT    VIDEO    PUBLIKATIONER




Karin har skrivit ett kapitel i boken (PM):
Den hållbara stadens utveckling (pdf).
Publicerad 12. maj 2014
Peter Eriksson (MP)
Riksdagsledamot och kandidat till EU-parlamentet
Isabella Lövin (MP)
Europaparlamentariker
Karin Svensson Smith (MP)
Kandidat till EU-parlamentet och riksdagen

Utskriftvänlig
Debatt: Humant, öppet och grönt Europa
Klimat- och miljöpolitiken är den viktigaste frågan för väljarna i EU-valet, enligt en Sifo-undersökning nyligen. Vi håller med. Om vi struntar i klimatförändringarna i dag betyder det att vi skickar en dyr nota till barn och barnbarn.

Miljöpartiet vill att EU ska ha ambitiösa klimatmål, som gör att näringslivet vågar investera i förnybar energi och energieffektivisering.



Sådana mål påverkar inte minst de stora pensionsfonderna. Ska våra pensionspengar hjälpa bolag som investerar i mer kol och olja än vad vi kan förbränna om vi ska klara klimatet? Eller ska pengarna gå till smarta energilösningar som kan minska utsläppen och skapa hållbara jobb? Alla är inte med på banan. Moderaterna säger nej till förändring. De har röstat emot både bindande mål för förnybar energi och energieffektivisering i EU-parlamentet och dessutom stoppat förslag som skulle öka priset på utsläpp.



Grön EU-politik handlar om att göra det miljövänliga valet enklare och billigare. Vi vill använda denna princip till allt; från att göra det lättare att köpa ekologisk mat och att rensa upp bland gifterna i barnens vardag till att skydda världshaven från plastskräp och att minska klimatutsläppen.



Miljöpartiet har visat att vi kan göra skillnad i EU. I samarbete med medborgare och folkrörelser från hela Europa har vi de senaste åren lyckats styra om EU:s fiskepolitik - från överfiske till att för första gången sätta hållbara fiskbestånd som mål. Vi vill fortsätta göra skillnad.



I den ekonomiska krisens spår växer splittringen mellan människor. Kvinnors rättigheter begränsas när Spanien inskränker aborträtten. Romer diskrimineras i flera länder, inte minst i östra Europa. Högerextrema partier vill begränsa den fria rörligheten lite varstans.



Och samtidigt drunknar människor, som flytt från förtryck och tvingats på farliga rutter för att nå Europa, i tusental i Medelhavet. Det måste vi ändra på! En röst på Miljöpartiet i EU-valet är den säkraste rösten för ett öppet och humant Europa: för jämställdhet, mot diskriminering, och för alla människors rätt att röra sig fritt i Europa.



Vi vill också driva på arbetet för att minska korruptionen och ge EU en större roll i arbetet med att bekämpa korruptionen i medlemsländerna. Detta ställer högre krav inte minst på EU:s egna institutioner.



Vi gröna går till val på klimatansvar för barnens framtid och ett mer öppet och humant Europa - mot miljöförstöring, högerextremism och begränsad rörlighet. Den 25 maj väljer du.



Kommentar

Namn:

Kommentar:

 
Skugga Skugga Skugga